Hoe het begon

’t Is een kwestie van geluk, lalalala”

En ik maar denken dat dat een liedje was. Niet dus, dat was geduld… Maar het is wel een kwestie van geluk, het leven. Alles wat we doen staat eigenlijk in teken van gelukkig worden, zijn, blijven. Maar wat is geluk eigenlijk? Wat houdt gelukkig zijn in? Hoe vreemd is het eigenlijk dat ik mijn keuzes baseer op gelukkig zijn, als ik niet weet wat gelukkig zijn inhoud? Zo begon mijn zoektocht.

Tot mijn 22e ongeveer deed ik gewoon mee met de rest. Ik volgde de gebaande paden, met af en toe een avontuurlijke uitschieter ertussen. Ik koos een studie die niet bij me paste, maar ik hield mezelf voor dat het heel breed was en ik er vast wel wat mee kon. Ik haalde het op mijn duimpje en toch voelde ik me niet tevreden. Ik had heel veel dromen, vrijwilligerswerk doen in het buitenland, naar India gaan om een Ashram te bezoeken, festivals organiseren. In mijn fantasie had ik een prachtig leven. In mijn ‘echte’ leven kwam daar alleen niets van terecht. Door mijn brede interesse wist niet wat ik wilde op het gebied van werk, de relaties die ik had liepen ook niet echt lekker en ik hield krampachtig vast aan de vriendinnen die niet bij me pasten. Ik vond dit toen eigenlijk doodnormaal. Je wilt toch geen mensen verliezen?

Keerpunt

Tijdens mijn toenmalige relatie ging het helemaal mis. Ik was in korte tijd 10 kilo afgevallen, alles wat ik aan eten naar binnen werkte, kwam er net zo hard weer uit. Ik lag te trillen op de bank van de stress. Ik was constant bezig met hem tevreden houden, terwijl ik het idee had dat ik het bij hem gewoon nooit goed kon doen! En toch kwam het niet in me op dat ik hem ook gewoon kon dumpen en hem in z’n sop gaar kon laten koken. Ik dacht echt dat het aan mij lag! Ik voelde me compleet slachtoffer van de situatie.

Ik wist dat ik het in dit tempo niet lang vol zou houden en dat er echt iets moest veranderen. Ik had geen idee meer wie ik was. Ik besloot toen dat ik het anders ging aanpakken, zodat ik mezelf weer terug zou vinden. Hoe? Dat wist ik nog niet. Ik had het gevoel dat ik een fundamenteel stukje informatie miste en ik was vastbesloten om erachter te komen wat dat was.

Op onderzoek uit

Precies rond die tijd kreeg ik een boek in mijn handen gedrukt. Het was het boek van Eckhart Tolle, ‘The Power of Now’. Er ging een wereld voor me open! Deze kennis vormde het begin van mijn zoektocht. Mijn zoektocht naar geluk. Begin 2015 brak de mooiste dag van mijn leven aan (zo voelde dat ECHT): mijn contract liep af bij werk wat ik toen deed en vanaf toen besloot ik eindelijk alleen nog maar te doen wat ik echt leuk vond. Veeellll te lang had ik me laten leiden door wat hoort, ik was er klaar mee! Ik wilde écht van betekenis zijn en ik moest en zou erachter komen op welke manier ik dat zou kunnen doen!

Missie gevonden!

Zo ontstond geleidelijk aan het idee dat ik wilde ondernemen en ‘iets met geluk’. Ik starte een blog, schreef me een jaar later in bij de KVK en hoopte dat ik op die manier wel wat zou gaan doen met mijn dromen. Ik zette wat voorzichtige stappen, maar pas toen ik in juli 2017 gecoacht werd bij het schrijven van mijn ondernemersplan, toen ik een marketingcoach inhuurde om te kijken hoe ik mijn bedrijf kon gaan neerzetten en toen ik durfde te investeren in mijzelf en mijn bedrijf, ben ik echt keihard vooruit gegaan:

  • Ik kreeg mijn why helemaal duidelijk, waardoor ik houvast heb bij alles wat ik doe (en dat is écht nodig bij mijn wirwar van ideeën!) namelijk idealistische vrouwen begeleiden om hun dromen van impact te realiseren, zodat we met z’n allen de wereld een beetje mooier maken!
  • Juist doordat ik zoooo veel heb mogen reflecteren en meer ben gaan luisteren naar mijn intuïtie, ik mezelf daardoor zo goed ken, kan ik zeggen dat ik onderscheidend ben ten opzichte van andere coaches, omdat ik mijn liefde voor wereldverbeteraars, mijn liefde voor persoonlijke ontwikkeling en duurzaamheid en mijn liefde voor inspireren en bij elkaar brengen van mensen heb kunnen combineren!
  • Stapte ik over de drempel om youtube video’s op te nemen met tips over hoe je je dromen van impact kan realiseren!
  • Zette ik een actieve FB groep voor bewuste vrouwen die graag het verschil willen maken, waarin je terecht kunt met onderwerpen over bewuster leven en jouw dromen over impact
  • Organiseerde ik de Kleine wereldverbeteraar challenge waaraan 100 vrouwen meededen
  • Ontwikkelde ik een 4 maandentraject waar vrouwen ook echt worden gestimuleerd om hun ideeën om impact op de wereld  te maken te realiseren (My biggest dream come true!!!!!)