Hoe het begon

’t Is een kwestie van geluk, lalalala”

En ik maar denken dat dat een liedje was. Niet dus, dat was geduld… Maar het is wel een kwestie van geluk, het leven. Alles wat we doen staat eigenlijk in teken van gelukkig worden, zijn, blijven. Maar wat is geluk eigenlijk? Wat houdt gelukkig zijn in? Hoe vreemd is het eigenlijk dat ik mijn keuzes baseer op gelukkig zijn, als ik niet weet wat gelukkig zijn inhoud? Zo begon mijn zoektocht.

Tot mijn 22e ongeveer deed ik gewoon mee met de rest. Ik volgde de gebaande paden, met af en toe een avontuurlijke uitschieter ertussen. Ik koos een studie die niet bij me paste, maar ik hield mezelf voor dat het heel breed was en ik er vast wel wat mee kon. Ik haalde het op mijn duimpje en toch voelde ik me niet tevreden. Ik had heel veel dromen, vrijwilligerswerk doen in het buitenland, naar India gaan om een Ashram te bezoeken, festivals organiseren. In mijn fantasie had ik een prachtig leven. In mijn ‘echte’ leven kwam daar alleen niets van terecht. Door mijn brede interesse wist niet wat ik wilde op het gebied van werk, de relaties die ik had liepen ook niet echt lekker en ik hield krampachtig vast aan de vriendinnen die niet bij me pasten. Ik vond dit toen eigenlijk doodnormaal. Je wilt toch geen mensen verliezen?

Keerpunt

Tijdens mijn toenmalige relatie ging het helemaal mis. Ik was in korte tijd 10 kilo afgevallen, alles wat ik aan eten naar binnen werkte, kwam er net zo hard weer uit. Ik lag te trillen op de bank van de stress. Ik was constant bezig met hem tevreden houden, terwijl ik het idee had dat ik het bij hem gewoon nooit goed kon doen! En toch kwam het niet in me op dat ik hem ook gewoon kon dumpen en hem in z’n sop gaar kon laten koken. Ik dacht echt dat het aan mij lag! Ik voelde me compleet slachtoffer van de situatie.

Ik wist dat ik het in dit tempo niet lang vol zou houden en dat er echt iets moest veranderen. Ik had geen idee meer wie ik was. Ik besloot toen dat ik het anders ging aanpakken, zodat ik mezelf weer terug zou vinden. Hoe? Dat wist ik nog niet. Ik had het gevoel dat ik een fundamenteel stukje informatie miste en ik was vastbesloten om erachter te komen wat dat was.

Op onderzoek uit

Precies rond die tijd kreeg ik een boek in mijn handen gedrukt. Het was het boek van Eckhart Tolle, ‘The Power of Now’. Er ging een wereld voor me open! Deze kennis vormde het begin van mijn zoektocht. Mijn zoektocht naar geluk. Ik wilde hier meer van weten. Zo probeerde ik van alles uit, van ‘lifestyle’ dieeten die claimen dat je meer in balans komt als je volgens hun principes eet. Ik las over de iceman die dingen kan met zijn lichaam, die schijnbaar elk mens kan, als je de technieken maar in huis hebt. Ik nam een creatieve loopbaancoach in de arm, om mijn passie te vinden. Vanuit eigen interesse was ik ook heel erg bezig met recycling en duurzaam leven. Zo op het eerste gezicht leek het super random wat ik eigenlijk aan het doen was. Mijn omgeving snapte er ook niet veel van. Eerst ga je dingen recyclen, dan ga je weer limonades verkopen op de markt! Tot de dag kwam dat ik zelf een samenhang zag. Het was een zoektocht naar het ultieme geluk! De ultieme manier van leven!

Mijn missie gevonden!

Iemand kwam op het idee om over deze zoektocht te schrijven. Zo is Kwestie van Geluk begonnen. Ik ben weer een vrouw met een missie: Ik wil mijn ultieme geluk vinden en wil anderen met mijn zoektocht inspireren!

Ik onderzoek in hoeverre geluk te maken heeft met:

  1. Mindset (geest)
  2. Passie (ziel)
  3. Vitaliteit (lichaam)
  4. Leefomgeving

Ik stel vragen, ik analyseer, ik onderga, ik voel en ik deel. Ik deel mijn kennis, mijn ervaringen, mijn verhaal met jou. Ook andere levensgenieters met een boeiend verhaal delen hier hun visie! Om jou te prikkelen, te inspireren om naar je eigen leven te kijken. Maakt het leven dat je leidt jou echt gelukkig? Wat zijn jouw dromen? Wat belemmert je om hiermee aan de slag te gaan?