Rach goes 30: Van verliefd zijn op jezelf naar verliefd op een ander

Liefde op het eerste gezicht, zo’n liefdesmythe! Althans, dat is wat ik altijd riep. Tot een paar weken geleden…. En of dit nou is wat ze bedoelen met love at first sight, ik heb geen idee, maar deze god kwam recht uit die liefdesmythe lopen en liet me achter met kriebels in mijn buik, een hoofd in de wolken en een ongekend verlangen.

Een paar weken geleden werd ik gevraagd voor een opdracht in Zetten. Ik mocht daar 3 dagen lang metamorfoses doen op een jeugdinstelling.Totaal onvoorbereid op ook maar iets wat met liefde te maken heeft, kwam ik netjes op tijd om 08.00 in de ochtend aan. En daar kwam SOMEONE binnen lopen… Ik veranderde in één klap in een verliefd pubermeisje. Oh-mijn-god!! Ben ik nu nog half aan het dromen of staat daar gewoon een man waar ik mijn ogen niet van af kan houden? Ik knipper even met mijn ogen, en besef me dat het geen verbeelding is. Ik ga, iets wat flabbergasted aan het werk en hoop dat het gauw 12 uur is zodat ik pauze kan houden en mijn ogen weer blij kan maken.

En daar, in de pauze, aan tafel… raakte we in gesprek (YES! Het love at first sight gevoel was wederzijds ) en voelde ik de vonk overslaan. En daarbij nog meer vreemde gevoelens, want zo zelfverzekerd als ik binnen kwam, zo zat ik ineens 10 keer aan mijn neus te voelen voor het geval er een snotje aan mijn neus hing, baalde ik ontzettend dat mijn puistjes zich precies vandaag moesten laten zien en kwam mijn kledingkeuze niet bepaald uit een modeblad. Gelukkig lieten de puistjes en mijn spontaan gecreeerde aan-mijn-neus-voel- tik hem niet tegen houden om de volgende dag samen wat te gaan eten. Sindsdien zijn de vlinders veranderd in een hele dierentuin en zit mijn hoofd ergens hoog in de 7e hemel.

 

Bron afbeelding

En hoe fijn verliefd zijn ook is, er is ook een andere kant die niet alleen gaat over rozengeur en manenschijn. Verliefd zijn zorgt er ook voor dat je jezelf weer beter leert kennen en dan bedoel ik vooral je ego-ik!

Bijna een jaar na mijn gebroken hart ben ik eindelijk weer mezelf, zelfs een betere versie van die zelf. Ik ben er zelfs verliefd geworden. En dan ineens is daar die andere persoon die in jouw cirkel van liefde komt… En is het alsof alles wat je hebt opgebouwd aan zelfliefde als een kaartenhuis in elkaar valt. Onzekerheid, afwijzing, oude pijn… Al die dingen waar je zo hard aan hebt gewerkt om in balans te krijgen, brengen je ineens weer in disbalans. Je emoties liggen ineens open en bloot. Ze liggen voor het oprapen voor de andere persoon en dat maakt je kwetsbaar.

In je eentje is het natuurlijk allemaal een stuk makkelijker, want de enige van wie je de aandacht of goedkeuring nodig hebt ben jijzelf. Je kent jezelf goed genoeg om te weten wat je nodig hebt. Maar deze andere persoon weet nog helemaal niet wat jij nodig hebt, wat jouw verlangens zijn of welke aandacht jij nodig hebt. En daar is dus je ego-ik, die zijn best doet om leuk gevonden te worden, om goedkeuring te krijgen en om niet afgewezen te worden.

Bron: Loesje

En daar stond ik dan, met mijn mond vol tanden, nadat het bakje fruit (dat ik speciaal voor HEM had klaargemaakt) werd afgewezen. “Wil je het niet mee??”  Ik smeet de deur dicht en liet een verbijsterde SOMEONE aan de andere kant van de deur achter. Even dook er een emotie op die ik al een tijdje niet meer gevoeld had. Iets wat ik niet meer wilde voelen, zo had ik mijzelf beloofd, en toch kwam het gevoel weer even omhoog. Nee, niet het bakje fruit werd afgewezen… IK werd afgewezen. Tenminste dat is wat mijn ego-ik mij liet geloven.

Hoe hard ik ook zou vechten om niet in deze stroom van emoties terecht te komen, ik zal ze moeten accepteren. Net zoals ik gedaan heb na mijn gebroken hart … Gewoon recht erdoor heen! Voelen wat er is en ze toe laten zoals ze komen.

Mijn kaartenhuis waar ik maanden aan heb gebouwd om een betere versie van mezelf te zijn, is ingestort. Mijn emoties liggen daar, tastbaar voor de ander om ze op te rapen en een plek te geven in onze cirkel van liefde. Ja, ik denk dat het tijd is om samen, stap voor stap, kaart voor kaart, ons eigen kaartenhuis van liefde op te bouwen!

Wat is jouw inzicht na het lezen van deze blog? Deel hem hieronder!

Bron afbeelding

Rachel is kapster met een missie. De missie om de innerlijke schoonheid van de vrouw meer in lijn te brengen met haar uiterlijke schoonheid. Dit doet ze onder de naam Goodhairday by Rachel. Met de verhalen die ze voor Kwestie van Geluk schrijft, wil ze vrouwen in hun kracht zetten, door haar ervaringen met de liefde, liefdesverdriet en zoektocht naar zichzelf te delen.

Geef een reactie