Ode aan de vrouw, you girls rock!

Vrouwen, waar ben je zonder ze?

Dit is voor alle vrouwen die iets in mijn leven hebben betekend. Jij hebt vast ook wel van die geweldige vrouwen om je heen! Vriendinnen, maar ook moeders, zussen, nichten of leraressen of vrouwen die een andere functie vervullen in je leven. Vriendinnen hebben toch wel een heel speciaal plekje in mijn hart, de familie die je zelf kiest, dus die wil ik speciaal in het zonnetje zetten ;).

Wat kom je een hoop leuke en lieve mensen tegen in je leven! Ik merk dat hoe meer je weet waar je zelf heen wilt met je leven, hoe meer je mensen aantrekt die bij jou passen. Waarschijnlijk gewoon omdat niet iedereen jou meer kan interesseren. De laatste paar jaar heb ik zo ontzettend veel lieve mensen en vooral heel veel lieve vriendinnen gehad. Sommigen zie ik helemaal niet meer of weinig, maar weet je, eigenlijk maakt dat helemaal niet uit. Ze zijn hoe dan ook zo waardevol voor je leven. Ze hebben je mede gevormd, ze hebben je door klote tijden gesleept, ze hebben kei en kei hard met je gelachen, ze hebben hoofdschuddend gekeken hoe je je tijd aan het verdoen was met een vent die niet goed voor je was, ze hebben hun mening gegeven en je tegelijkertijd voor de volle 100% gesteund, ze hebben met je mee gedacht, ze hebben met je gefeest en gekke dingen uitgevreten.

Wat ik zo bijzonder vind is dat veel lieverds die ik ken best wel heel erg zichzelf zijn en dat maakt hen zo leuk! Zo heb ik flierefluiters om me heen, pittige tantes, nuchtere Hollandaises, rustige maar bijzonder attente lieverds, prettige gestoorde chicks, artistieke vrouwen, recht voor zijn raap dames, spirituele hippies, schattige cuties. Het mag best wel eens gezegd worden dat ik juist jullie vriendin wil zijn, precies om wat jullie zijn! Veel te vaak voelen vrouwen toch de druk (vanuit zichzelf of vanuit de omgeving) om zichzelf te veranderen, om mooier te zijn, om eleganter te zijn, om liever te zijn, om ordelijker te zijn, om dit beter te kunnen en dat beter te doen. Veel vrouwen voelen zich helaas op bepaalde vlakken niet goed genoeg. Nu ga ik gewoon lekker zeggen, niet doen! Blijf lekker jezelf, met al die eigenaardigheden vind ik jou juist leuk! En anderen zouden jou ook gewoon leuk moeten vinden om hoe je bent. Degene die je willen veranderen, die passen niet bij jou. En dat is ook niet erg.

Dit is voor alle power women die wat hebben betekend in mijn leven. Of ik ze nu nog zie of niet, of we hecht zijn of we uit elkaar gegroeid zijn. Ik ben blij met jullie!

Geef een reactie